fbpx

Epic Gamesi korraldatav Fortnite World Cup turniir on ligi meelitanud ohtralt huvilisi. Mida suurem on aga osaliste arv, seda tõenäolisemalt satub nende sekka ka mõni mäda õun.

Siinpuhul ei räägi me tühistest „striimisnaipritest“, kes hiljuti Ninja suust roppusid sõnu välja meelitasid. Probleem on tunduvalt tõsisem ja sügavam. Nimelt andis Epic Games teada, et möödunud nädalavahetusel leiti turniiri käigus rohkem kui 1200 kasutajat, kes üritasid ühel või teisel illegaalsel viisil tippu jõuda.

1163 (196 auhinnalisele kohale jõudnud) kontot said kahenädalase mängukeelu, kuna olid mööda luusinud teose regioonilukust ning mängisid mitme erineva regiooni võistlusel. 48 (9 neist auhinnalisele kohale jõudnud) kasutajat said sama karistuse konto jagamise eest. 8 inimest (1 neist võitja) bänniti mängust koostöö kasutamise eest soolomängus. Üks kasutaja sai igavese keelu, kuna kasutas petuprogrammi.

Hiljuti jäi petmisega vahele ka e-sportlane Johnathan Kosmala, ent eriti kurioosseks tegi juhtumi asjaolu, et tema teod paljastas inimene, kes oli Kosmala poolt kasutatud programmi autor. Epic Games ei avaldanud, kas igavese keelu saanud kasutaja näol on tegemist Kosmalaga või mitte.

Ehk on petturid pettunud Epic Gamesi otsuses Fortnite’i kuvasuhted võistlusel lukku panna ning elavad nüüd petmisega oma viha välja? Võibolla on osad kasutajad mängu alla liiga palju raha matnud ja üritavad petuga kõrgematele kohtadele jõuda, et auhinnarahadega võlgu tasuda? Üks on aga kindel – prints Harryle see igatahes ei meeldiks!

Allikas: Kotaku