fbpx

Videomängude loomise telgitagustesse piilumine on ääretult kütkestav tegevus. Kes meist ei tahaks näha, kuidas piksel-piksli haaval ehitatakse üles need kõige-kõigemad?

Dokumentaalide sõpradel on aeg rõõmustada, sest millalgi lähitulevikus (täpsem kuupäev on hetkel teadmata) peaks PlayStation ametlikule YouTube’i kanalile jõudma „Raising Kratos“ nime kandev film, mis keskendub Level1 Aasta Mäng 2018 tiitli pälvinud God of War loomisele. Kaamerasilm on jäädvustanud teose viis aastat kestnud arendusprotsessi ning sellega kaasnevaid probleeme, pisaraid ja joovastust. Kõige selle keskmes on teose režissöör Cory Barlog, kel – nagu me teame – on suurepäraselt töötavad pisarakanalid.

Mängude tegemisest pajatavate dokumentaalide loomine on trendikas asi – hiljuti jõudis Netflixi „Playing Hard“, mille teemaks Ubisofti madistamismängu For Honor sünd.

Ahjaa, ärge sattuge ülaloleva treileri lõpukaadrist segadusse. Tegemist ei ole vihjega uuele God of War osale (kuigi Santa Monica otsib juba ammu värsket tööjõudu), vaid kasutamata jäänud õrritajaga.