fbpx

EA ja Bioware lootsid, et nende pingutuste tulemusena sündinud nodikogumismäng Anthem nopib 2019. aasta kõige ihaldusväärsemad auhinnad. Kahjuks sai teosest aga tänavuse aasta üks suurimaid häbiplekke ning me oleme alles maikuus.

Nagu iga suurema netipõhise ebaõnnestuja puhul, nii ujusid ka Anthemi puhul pinnale kuulujutud, mille kohaselt plaanivad mängu arendajad-väljaandjad üleminekut tasuta mängu mudelile. Veel enne peaks teos jõudma EA Accessi (mis jõuab juulikuus ka PlayStation 4 peale), mis tähendaks, et kuutasupõhise teenuse tellijad saaksid oma isu äärmiselt pisikese hinna eest täis mängida.

Praeguseks hetkeks on Anthem väidetavalt  kokku müünud umbes 3,7 miljonit eksemplari, mis jääb kõvasti alla EA esmasele prognoosile – kuue nädalaga 6 miljonit koopiat. Kuigi EA jaoks võib olla tegemist pettumustvalmistavate numbritega (ning Bioware’i jaoks pettumustvalmistava mänguga), ei tundu tasuta mudelile üleminek nende valguses just kõige loogilisem valik.

Nimelt oli esmane vastukaja mängule niigi negatiivne (ja kuuldavasti süüdistavad Bioware’i arendajad Anthemi mõningases ebaedus osaliselt ka sapise ütlemisega mängureid) ning välja vihastada neid 3,7 miljonit, kes teose endale täishinnaga soetasid, ei tundu ääretult mõistlik tegevus. Samas poleks taoline samm kumbagi jaoks võõras – osalisele tasuta mudeli võttis kasutusse ka 2011. aasta massirollikas Star Wars: The Old Republic, mis alustas küll tugevalt, ent seejärel hääbus oodatust kiiremini.

Anthemi sünd (ning kõik sellele järgnev) pole lihtne olnud. Bioware’i stuudios nähti Mass Effect Andromeda ebaedu, ent arvati, et uue mänguga nii küll juhtuda ei saa.

Allikas: MMOG Fails