fbpx

David Cage’i mängud pole kindlasti kõigile, kuid neis on mingi salapärane ühendusjõud, mis suudab tõmmata joone videomängude ja filmikunsti vahele. Tänu Epic Gamesile on nende värskeimad näited kohe-kohe ka arvutimänguritele saadaval.

Kui aasta algul hakkas levima info sellest, kuidas Prantsusmaa mängustuudio Quantic Dream lõpetab pikalt kestnud sooja sõprussuhte PlayStationiga ning teeb läbi nii-öelda uue alguse, ei osanud ma sellesse kuidagi suhtuda. Uusi mänge on lihtsalt liiga palju selleks, et süveneda millessegi, mis ilmus üheksa aastat tagasi. Kui aga Epic Games Store’i käivitades vaatas mulle vastu võimalus mängida Heavy Raini demo, hõlmas mind uudishimu.

Kiire hiirevajutus ning mõni hetk hiljem olin taaskogemas üht kultusmängu. Muidugi tunduvalt vähendatud versioonil demonstreerimaks pigem seda, kuidas on teos arvutile üle toodud. Tööd näib olevat tehtud palju, ent ilmselt sai sellest osa valmis juba 2016. aastal, mil Heavy Rain jõudis PlayStation 4 platvormile.

Jah, varjud hüppavad, tegelased käituvad vahel imelikult ning võib peale sattuda olukordadele, mida ei saa seletada tavaliste füüsikareeglite järgi. Kaameranurgad võivad kaasaegse mänguri jaoks olla ebamugavad ning elavast ja mängijale reageerivast maailmast ei saa juttugi olla.

Aga mängud, mis vastavad kõigile eelpool nimetatud punktidele, ongi pigem väga suur haruldus. Heavy Raini PC Demo annab kindlustunde, et võib rahuliku südamega need eurod välja käia ning sügise ootuses nautida üht suurepärast elamust. Sest kes ikka mäletab, kes see origaami-mõrvar oli?

Heavy Rain on saadaval alates 24. juunist Epic Games Store’i vahendusel hinnaga 19.90€, millele lisandub Epic Gamesi allahindlus 10€.