fbpx

Epic Gamesi ninamees Tim Sweeney andis enda hiljutises intervjuus mõista, et eksklusiivteosed on üheks oluliseks võtmeks, mis aitavad Steami arvutimängude turu liidripositsioonilt kukutada. Praeguse uudise valguses ei pea Sweeney kohe kindlasti oma sõnu sööma, pigem vastupidi.

Epic Games on teinud päris mitu suurt ja agressiivset tehingut. Vaid jaanuari lõpus kuulutas Prantsuse mängustuudio Quantic Dream, et seni kestnud äärmiselt soe sõprussuhe PlayStationiga (mis väljendus Sony konsoolil ilmunud eksklusiivmängudega) saab otsa. Nüüd on aga selgunud, et nende kolm viimast, vaid PlayStationitel ilmunud teost – Heavy Rain, Beyond Two Souls ja Detroit: Become Human – jõuavad PC peale. Seda esialgu vaid Epic Gamesi poes.

Quantic Dream andis pressiavalduses teada, et eksklusiivsusleping Epic Gamesiga kestab täpselt ühe aasta (nagu ka näiteks Metro Exoduse puhul). Sellest tulenevalt võime julgelt eeldada, et ambitsioonika David Cage’i kupli all sündinud interaktiivsed teosed jõuavad peale seda ka Steami, kus neid ootab ees 2015. aastal sinna laekunud Fahrenheit: Indigo Prophecy Remastered.

Lisaks Quantic Dreami loomingule ilmuvad Epic Gamesi poes eksklusiivselt muuhulgas ka Soome stuudio Remedy järgmise mängu Control ja Obsidiani uue üllitise The Outer Worlds PC-versioonid.