fbpx

Mortal Kombat 11 on jõudnud pisut üle kuu aja väljas olla, mis tähendab, et on paras aeg end valmis seada uute karakterite saabumiseks.

Nagu varasemalt teada, sisaldab esimene lisapakk Randy Pitchfordi ametivenda maag Shang Tsungi, kelle näojooned ja häälepaelad pärinevad näitlejalt Cary-Hiroyuki Tagawalt ehk mehelt, kes kehastas kõnealust tegelast 1995. aasta (kaklus)mängufilmis.

Allolevast treilerist paljastub, et Shang Tsung ei tule üksinda – hingeröövel ja kuju-vahetaja suudab tulise heitluse keskel kehastuda ka klassikalisteks ninjadeks. Läbi tema jõuavad võitlusareenile nii sarja 11. sissekandest eemale jäänud Rain, Smoke, Reptile ja Ermac kui ka juba mängus olevad Sub-Zero, Scorpion ning Noob Saibot. Samuti suudab Shang Tsung matši ajal ajutiselt kopeerida oma vastase välimust ja liigutusi. Muidugi ei puudu ka mitmed viited klassikalisele filmile (loodetavasti saab viiteid näha ka linateose uusversioonis, mida praegu Austraalias filmitakse).

Õnneks ei piirdu lisapakk vaid külmaverelise maagiga. Tagasituleku teevad Nightwolf ja Sindel, esimeseks kinnitatud külalisesinejaks on aga üle pika aja kaklusmängudesse naasev koomiksitegelane Spawn (kelle tulekule vihjas tegelase autor Todd McFarlane juba mullu detsembris). Lisaks kuulutatakse hiljem välja veel kaks külaliskarakterit, ent kui pöörata tähelepanu treileri lõpus leiduvatele heliklippidele (ja varasematele leketele), saavad nendeks tõenäoliselt olema „Evil Dead“ filmiseeria kangelane Ash Williams ning kurikuulus Terminaator. Pöidlad pihku!

Ma tean, et olen seda praeguseks juba niivõrd palju korrutanud, et lugejatel võib paha hakata, aga… ma olen pikalt kaklusmängudele pigem viltu vaadanud. Mõni suurem teos siin, mõni mänguõhtu koos sõpradega seal, aga alles mullu ilmunud Dragon Ball FighterZ veenis mind lõplikult ümber. Tegemist oli hullumeelse elamusega ning peale Mortal Kombat 11 loo läbimist on mul tunne, et NetherRealmi looming võib tänavu oma žanri esindajana minu lemmikmängude edetabelisse murda.

Üheks põhjuseks on asjaolu, et arendajad on osanud oma tegelastesse süstida piisavas koguses lõbu ning Shang Tsungi ümberkehastumised on selle suurepäraseks iseloomustajaks. Tore on ka tõdeda, et erinevalt sarja eelmisest teosest, Mortal Kombat X-ist, ei teki MK11 erinevate mängulaadide vahel niivõrd suurt lõhet. Aga sellest ehk kunagi pikemalt.

Mortal Kombat 11 esimene Kombat Pack jõuab PC, PlayStation 4 Xbox One’i kasutajateni alates 18. juunist (eeldusel, et DLC juba soetatud on), Switchi omanikud peavad tõenäoliselt pisut ootama.