fbpx

Epic Games on juba pikalt üritanud inimesi enda poe juurde meelitada. Kuigi suurimaks taktikaks on eksklusiivteoste hankimine (mis mõnele meist kohe absoluutselt ei meeldi), on üheks klassikaliseks võtteks ka tasuta mängude jagamine. Sel nädalal antakse neid ära tervelt kaks.

Esimeseks on mullu suvel ilmunud rogue-lite teos Moonlighter, mis Aleksandrile hea mulje jättis. Oma arvustuses kirjutas ta mängu kohta nõnda: „Mõnele nurinale vaatamata on Moonlighter suurepärane rogue-lite mäng ning on kindlasti soovitatav igale antud žanri austajale.“

Teiseks teoseks, mida puhta muidu ära antakse, on 2014. aastal ilmunud emotsionaalne ellujäämismäng This War of Mine. Oma kunagises arvamusartiklis kirjeldas Ra Ragnar mängu järgnevalt: „This War of Mine on unikaalne nägemus sõjast, mida videomängudes esineb harva. Mänguna on mehaanika tuttav ja kiiresti ära õpitav. Graafiliselt on iga keskkond rõhuv nagu ka muusika ja söemaali meenutav stilistika. Strateegimängude seas pole minu ette sattunud ühtegi teist mängu, kus oleksin pidanud tegema selliseid valikuid nagu siin. Melanhoolne, kohutav ja vahel päris jõle nägemus inimeste muutumisest ajal, mil neilt on röövitud kõik.“

Põhjus, miks Epic sel korral ühe mängu asemel kaks välja jagab, seisneb reitingus. Nimelt on This War of Mine oma temaatika tõttu mõeldud (sõltuvalt regioonist) 17+/18+ mänguritele. Et nooremad Epic Games Store’i kasutajad ei jääks ilma tasuta mängust, otsustati pakkuda kõigile midagi.

Täpselt sama situatsioon vaatab meile vastu ka järgmisel nädalal, mil jagamisele lähevad Remedy triller Alan Wake ning Ubisofti madistamismäng For Honor.