fbpx

Pealkirja teemapüstitus on mind paelunud aastaid. Ilmselt mängib oma rolli foto- ja videoharidus ning meeletu armastus videomängude vastu. Kuidas aga kõike seda ühendada?

Fotojäädvustuste loomine pole videomängudes midagi uut. Sellega tegi algust juba Gran Turismo 4 aastal 2004. Minu esimesed kokkupuuted antud valdkonnaga olid läbi mängude The Last of Us ning inFAMOUS Second Son, millest sai Level1 veergudele ka galeriid loodud.

Samal ajal köitis minu tähelepanu aga DeadEndThrillsi looming, mis demonstreeris selgelt, et mänguarendajate endi poolt pakutu pole piisav võimaldamaks ideaalilähedasi hüper-realistlikke jäädvustusi. Aastaks 2019 pole mängusisesed kaamerad enam midagi uut. Need on pigem muutunud nõnda tavaliseks, et ei vääri erilist tähelepanugi. Küll aga on neil väga suur puudujääk – need on peamiselt mõeldud piltide jäädvustamiseks.

Siin tuleb appi modifikatsioonide looja TheJanitor, kes on viimase aasta jooksul pühendunud võimalusele kümnetel mängudel ühe nupuvajutusega eemaldada ekraanilt need lisad, mis abistavad meid küll mängimisel, kuid hakkavad tülikalt häirima kaunite fotode ja videote tegemist. Populaarseimateks neist on (nexusmods.com veebilehe andmetel) modifikatsioonid teostele Assassin’s Creed Odyssey, Mad Max, Call of Duty: WWII, Hitman: Absolution ja Far Cry 5.

Miks see kõik aga üldse oluline on? Mängupildist kasutajaliidese eemaldamine pakub sisuloojatele suuremat loomingulist vabadust ning seeläbi tõuseb videote ja piltide kvaliteet. Samas muutub mängukogemus ise meeldivamaks ning lihtsustub teostesse sisseelamine, kui eemaldada sealt ebavajalik. Kes seda ei sooviks?

Allikas: PC Gamer