fbpx

Järjest enam mänguarendajaid lööb käed Fortnite Battle Royale arendaja Epic Gamesiga ning sõlmib nende platvormiga digitaalse müügi eksklusiivlepinguid. Soomlaste loodud märulimängu Control eest käis Epic Games näiteks välja 9,49 miljonit eurot.

Antud summa on ettemaksuks müüdavatelt koopiatelt ning garantiiraha, mille nii arendajad kui väljaandja saavad kohe kätte. See arvutatakse hiljem maha müüdud mängudelt. Väiksematele arendajatele on Epic Gamesi poolt antav raha oluline sissetulekuallikas, mille abiga saab koheselt alustada tööd uute projektidega ning jätkata näiteks lisapakkide loomist. Antud 9,49 miljonist eurost saab väljaandja 505 Games 45% ning arendaja Remedy 55%.

Asjaolu, et Epic Games maksab arendajatele eksklusiivõiguste eest suuri summasid, et aidata oma müügiplatvorm jalgadele, on pikalt teada. Antud summa ilmsiks tulek heidab aga valgust seni varjus olnud tööstuse poolele. Võib arvata, et Borderlands 3 ning Metro Exodus läksid Epic Gamesile vähemalt sama palju maksma. WRC 8 aastane eksklusiivõigus ilmselt veidi vähem.

Hiljuti omandas Remedy nende endi arendatud kultusteose Alan Wake’i väljaandmise õigused. 27. augustil ilmunud Control on aga nii mängijate kui ajakirjanike poolt väga hästi vastu võetud. Teose müstiline narratiiv haaras ka Steni kohe esimesest hetkest niivõrd endasse, et ta hakkas agaralt jahtima kõikvõimalikke kogutavaid lisaesemeid, mis maailmale sügavust lisaksid.

Allikas: Kotaku