fbpx

Alles see oli, kui kirjutasime Robloxi ootamatust edust Minecrafti ees. Esimene neist oli ületanud 100 miljoni igakuise kasutaja piiri, teise teadaolev number küündis aga vaid 91 miljonini. Nüüd on rollid taaskord vahetunud – Microsoftile kuuluv liivakastimäng rõõmustab igal kuul vähemalt 112 miljonit mängurit!

Ammustel aegadel Notchi (kes nüüdseks teose avaekraanil vilkuvatest sõnumitest eemaldatud on) ning ülejäänud Mojangi stuudio loodud üllitis on viimasel ajal taaskord erakordselt populaarseks muutunud. Tõenäoliselt on mängijatearvu kasvule kaasa aidanud fakt, et seda mängivad maailma populaarseimad juutuuberid, eesotsas PewDiePiega. Samas ei ole inimesed lasknud ennast mõjutada asjaolust, et kaks aastat tagasi välja kuulutatud graafiline uuendus hiljuti ametlikult tühistati.

Teose edu ei kajasta vaid tõusnud kasutajatearv, vaid ka fakt, et tegemist on suurima müügieduga mäng läbi aegade. Vist. Tulevikus proovitakse oma kätt aga liitreaalsust kasutav mobiilimäng Minecraft Earth, samuti võib meieni kunagi jõuda teose põhjal loodud film. 2020. aasta juunis ilmub aga diablolik märulirollikas Minecraft Dungeons.

Allikas: Forbes