fbpx

E3 esimese päeva jooksul leidis aset 5 pressikonverentsi (Microsoft, EA, Ubisoft, Sony, Nintendo). Iga esineja valis teatud mängud, mida esitada ja väita, et need on vastavale konsoolile eksklusiivsed, kuid tegelikult seisneb välja kuulutatud mängude eksklusiivsus tihti selles, et mäng ilmub esmajärjekorras ühel kindlal konsoolil ja seejärel kõikidel teistel. Nii näidati Sony pressikal Mortal Kombat X’i, mis seostub nendega nii palju, et ilmub lisaks kõikidele teistele konsoolidele ka PS4-ja peale. Aga see selleks. Pressikonverentse vaadates tundsin puudust lausa mitmest mängust ja hakkasin mõtlema, miks polnud need esindatud suurel ekraanil. Selge on see, et mitte kõik oodatud mängud pole seotud nimetatud gigantidega ja veel selgem on ka see, et nii suurel üritusel polegi võimalik igal levitajal lavale astuda.

homefront-the-revolution-announce-7-100303772-orig

Miks ei võiks olla eraldi pressikonverentsid ka maailmaklassi mängumootorit tutvustanud stuudiol ja levitajal Crytek’il (Far CryCrysis ja uusim Homefront: The RevolutionArena of Fate, HUNT: Horrors of the Gilded Age) või Warner Bros. Interactive Entertainment’il (Mortal Kombat XMad Max ja Middle-earth: Shadow of Mordor) või Sega’l (Alien: Isolation) või Bethesda Softworks’il (The Evil Within, Doom 4, Prey 2) või Capcom’il (Deep Down, uus Resident Evil) või Bandai Namco Games’il (Enemy FrontLords of the Fallen)? Kõigil on erinevad mängud töös või kohe välja tulemas ning kõik on kaua aega tegutsenud lugupeetud stuudiote ja suurlevitajatena.

Kui lisaks nimetatud gigantidele oleks olnud veel 5 pressikonverentsi järgmisel päeval, oleks esimene olnud selline.

Warner Bros. Interactive Entertainment

Tõmbenumbriks oleks olnud palavalt oodatud Mortal Kombat X ja hilinev kokku klopsitud masinatega mööda tühermaad kihutamise simulaator Mad Max, ekraaniaega oleks saanud ka Middle-earth: Shadow of Mordor.

http://www.youtube.com/watch?v=JiU9rsduurc

Crytek

Järgmisena astunuks mänge esitlema Crytek, kellel oleks olnud paras üllatus varuks: mäng, mida keegi ei oodanud ehk järg 2011. aasta mängule Homefront, mis kannab nime Homefront: The Revolution. Varupadruniteks oleks esitletud MOBA Arena of Fate, survival horror mäng HUNT: Horrors of the Gilded Age, mille inspiratsiooniks olevat Left 4 Dead and Resident Evil.

http://www.youtube.com/watch?v=kS7imd2ExjU

Bandai Namco Games

Bandai Namcol oleks olnud pakkuda vanakooli II. maailmasõjaegne Enemy Front (tuli juba 10. juunil välja) ja Dark Souls’i seeriat meenutav ainult üksikmänguga RPG Lords of the Fallen.

SEGA

Alien: Isolation’i kohta on juba nii palju näidatud ja kirjutatud, et mäng võiks juba välja tulla. Põhimõtteliselt on tegu justkui Slender’i mängudest ja Outlast’ist inspiratsiooni saanud korraliku õudusmänguga Alien’i universumist. Peategelaseks on Ellen Ripley tütar, kes nagu emagi, satub söövitava happe, topeltsuu ja võika putukaliku väljanägemise poolest tuntud tulnuka jahimaadele, kosmoselaeva pimedatesse koridoridesse ning kitsastesse ventilatsioonišahtidesse.

Bethesda Softworks

Bethesda oleks tutvustanud juba niigi reklaamitud Resident Evil’i looja uut õudusmängu The Evil Within ning võib olla rääkinud ja näidanud rohkem kui ühte QuakeConi teaserit Doom 4-ja kohta. Prey 2 kurb saatus oleks saanud ka mõnevõrra selgemaks.

Capcom

Deep Down on juba ammu välja kuulutatud, kuid ilmumiskuupäev on endiselt mägede taga. Jutud käivad ka uue Resident Evil’i kohta. Tegemist olevat selle vana hea zombiemänguga, möllu ja kiirnupuvajutusi täis Resident Evil jääb loodetavasti minevikku. Pressikonverentsi jooksul oleks saanud Ameerika korralikult tögada, sest Jaapanis tuleb iga aasta tohutult palju mänge välja, aga Ameerika Ühendriikides ainult terake.

http://www.youtube.com/watch?v=07S6rFgOSdg

Tegelikult ihkasin suure viisiku pressikatel näha mänge, mis üllataksid ja rabaksid oma uudsusega. Ülalnimetatud mängud seda ei pakkunud, aga vähemalt erineb nende poolt pakutu piisavalt palju pressikonverentside jooksul välja kuulutatud mängudest.

Midagi uut ja huvitavat näeme kindlasti 13 – 17 augustil toimuva Gamescom’i jooksul. Quantum Break lubati juba ära. Ehk midagi huvitavat veel?