fbpx

GTA V on siiani kuum kaup

Kas leidus enne 2013. aastat üldse inimest, kes arvas, et GTA V saab olema halb mäng? Mina küll ei tea kedagi. Lisaks hea mängu tegemisele suutis Rockstar tabada minu silmis veel kahe naelapea pihta: järjekord ja ajastus, millal sai hakata mängu kogema erinevatel mängumasinatel.

GTA V ilmus PlayStation 3 ja Xbox 360 platvormidele 2013. aasta 17. septembril. Inimesi pani see kuupäev toona kulme kergitama, et miks ei oodanud Rockstar veel paar kuud ja ei toonud mängu uuele generatsioonile. Vastus on loomulikult nii äriline kui ka mängu enda tegemise tehnilises pooles kinni. Eelmisele generatsioonile oli mänge lihtsalt kergem teha, sest meeskonnal oli selle jaoks kogemus olemas, ning seda hetke, kui PS4 ja Xbox One mängukonsoole oleks piisavalt paljudel inimestel, et sinna mängu tegemine ära tasuks, oleks tulnud oodata veel pikalt.

gtav02272015_11 copy

Uuele generatsioonile jõudis mäng umbes-täpselt aasta peale seda, kui PS4 ja Xbox One olid poeriiulitelt saadaval: 2014. aasta 18. novembril. Uute platvormidega tulid kaasa loomulikult ka mängusisesed uuendused, me saime esimese isiku vaate ja võimaluse hakata mängusiseselt lavastajaks ning monteerijaks, kasutades selleks Rockstar Editori.

rsz_gtafirstperson

PC mängurid said lõpuks mängu kogema hakata alles 15. aprillil 2015. aastal. Vaid GTA mänguseeria saab hakkama sellega, et toob kaks aastat vana mängu ühele platvormile ning suudab sealt välja pigistada sellised müüginumbrid, mida ei suuda ka täiesti uued videomängud. Selleks ajaks olid mängurid ise kogu reklaamitöö ära teinud ning GTA V PC-versioon oli üks oodatuimaid teoseid. Oma töö tegid loomulikult ka modifikatsioonid.

Nüüdseks on möödas üle aasta ka sellest hetkest, kui GTA V jõudis arvutitele, kuid mäng on siiani ülipopulaarne. Mitmikmänguosa saab pidevalt uuendusi ning mängu enda lugu on vähemalt minu silmis piisavalt hea, et veidi aja tagant tuua kuklasse mõtte see uuesti ette võtta.

Nüüdseks on Take-Two, Rockstari emafirma, avaldanud majandusaasta investoritele mõeldud aruandes, et mänguriteni toimetatud üle 65 miljoni GTA V koopia. See tähendab siis kõiki versioone kokku, ka neid, mis on poodides omanikku veel ootamas. Eelmisel aastal samaks ajaks oli erinevate tarnijateni jõudnud 52 miljonit koopiat.

GTA V

GTA V võib küll videomängude maailmas juba vana mäng olla, kuid kindlasti on tegemist teosega, mille realiseerimistähtaeg ei lähene veel nii pea.

Allikas: Polygon