fbpx

Septembrikuu lõpus tabas mängutööstust välguna selgest taevast pommuudis, mis kuulutas, et Telltale Games – mainekas stuudio ja väljaandja – paneb enda uksed kinni. Nüüd, mõned kuud hiljem, on too protsess lõpule jõudmas.

On teada, et hetkel tegeletakse Telltale’i varade likviidseks muutmisega. Samuti on endine töötaja teatanud, et kompanii liikmetele kohustuslik COBRA tervisekindlustus kaotab kehtivuse 30. novembril. Tagatipuks on firma president Pete Hawley kustutanud oma Twitteri konto, tema LinkedIn profiil annab aga mõista, et mehe aeg antud tööpostil sai otsa käesoleva kuu keskel.

Sulgemisega kaasneb ka teatud (digitaalsete) mängude kadumine. Praeguseks hetkeks on Steamist eemaldatud Jurassic Park: The Game, Tales of Monkey Island ja Back to the Future: The Game ostmise võimalus. Küll on teosed veel hetkel saadaval teistel platvormidel, sealhulgas GOG ning PSNi ja Xboxi virtuaalsed poed. Samuti ei pea muretsema need inimesed, kes teosed varasemalt ostnud on – need ei kao omatavate mängude nimekirjast kuhugi.

Olgugi, et meie teadsime neid kui stuudiot, kelle katuse alt väljusid ohtralt erinevaid auhindu kokku kraapinud episoodilised narratiivipõhised videomängud, ei olnud nende olukord üldsegi roosiline. Stuudio püsis püsti tänu väliste investorite abile, kuna paljud nende teosed olid finantsiliselt ebaedukad. Ainsad mängud, mis Telltale’i kukrusse vähegi kõlisevat tõid, olid The Walking Dead seeria üllitised ning kompanii poolt väljaantav ellujäämismäng 7 Days to Die.

Kui esialgu pidi stuudio ootamatu sulgemise tõttu pooleli jääma ka toona üpriski värskelt alanud The Walking Dead: The Final Season, siis praeguseks hetkeks on teada, et pooleliolev hooaeg saab siiski väärika lõpu. Selle eest vastutab Skybound Games. Samuti otsib alternatiivseid lahendusi ka Netflix, et nende „Stranger Things“ videomäng siiski reaalsuseks saaks.

Allikas: PC Gamer