fbpx

Videomängutööstus on vahel väga karm. Paljud arendajad on olnud olukorras, kus nende edukas karjäär saab päeva pealt ootamatult läbi, nagu juhtus näiteks Telltale Gamesiga. Samasugune hirm on praegu haaranud Activision-Blizzardi kollektiivi, kes kuulujuttude kohaselt ootavad sel nädalal eesootavaid koondamisi.

Äriuudisteportaal Bloomberg kirjutas, et ligi sadakond töötajat on peagi oma töökohta kaotamas. Koondamine peaks eelkõige puudutama väljastamis- , müügi- ja turunduspersonali. Arvatavasti jõuab kurb uudis töötajate lauale 12. veebruaril. Kuigi kõlakad on andnud võimaluse osadel inimestel end vaimselt kõige hullemaks stsenaariumiks ette valmistada, ei saa keegi siinkohal teha muud, kui oodata.

Kõik see on väga kurb ning näitab kui tohutuks videomängutööstus on muutunud. Edu toob kaasa investorite poolt kõrgendatud ootusi, mida tihti ei rahuldata. Mängud, nagu Call of Duty: Black Ops IIII ja Destiny 2 teenisid hulganisti raha, kuid ei ületanud suurfirma ootusi. Viimane pole isegi enam frantsiis, millega Activision tegeleda saab, kuna Destiny õigused kuuluvad nüüd Bungie’le.

Peab lootma, et edukad suurfirmad saavad peagi aru, et enam pole realistlik suuremat edu oodata, sest selle tagajärjel kannatavad paljud töötajad. Isegi EA ennustab, et Anthem teenib pooleteise kuuga 6 miljonit. Palvetame, et Bioware’i arendajad saavad pärast neid nädalaid ikka tööle tulla ning loodame parimat Activision-Blizzardi kollektiivile.

Allikas: Kotaku

Tulesid aitab põlemas hoida PUNKTID.EE