fbpx

Tänavu on ilmunud suures koguses fantastilisi videomänge ning ausalt öeldes käib see mul üle jõu. Vahel tahaks ju puhata! Siiski olen õnnelik, et olen saanud tänavu kogeda selliseid suurepäraseid elamusi, mida pakkusid mulle eestlaste oma Disco Elysium ning Austraaliast pärit Untitled Goose Game.

Esmapilgul tunduvad need videomängud olevat kui öö ja päev, mis ühekorraga samasse taevalaotusesse ei mahu. Lähemalt vaatlema hakates aga saame aru, et tegelikult sobitakse kokku nagu sukk ja saabas. Sellest on aru saanud ka Twitteri kasutaja Arvy, kes on otsustanud kaks mängu omavahel kokku siduda. Nii ongi sündinud hästi südamlik fännikunst, kus Disco Elysiumi peategelased on sattunud võrukaelast hane maailma. Heida sinagi pilk peale!

Mõlemat mängu on saatnud ootamatu edu. Untitled Goose Game suutis Nintendo eShopis seljatada kompanii sügisese suure eksklusiivi The Legend of Zelda: Link’s Awakeningi, Disco Elysium noppis aga IGN-ilt tänavuse suurima punktiskoori, PC Gamerilt Aasta Mäng 2019 tiitli ennustuse ning vallutas avapäeval Steami edetabelid. Meilt võttis teos aga sõnad suust: