fbpx

Telltale Games tuleb tagasi!*

Möödunud aasta kõige kurvem uudis tabas meid septembris, kui episoodiliste teoste pooles tuntud Telltale Games sulges ootamatult uksed.  Nüüd, pea aasta hiljem on põhjust rõõmustada – Telltale tuleb tagasi!

Seda mitte küll originaalsel kujul. Nimelt puhub sellele elu sisse LCG Entertainment nime kandev kompanii, kes Telltale’i hääbudes ostis ära mitmed stuudiole kuulunud varad, sealhulgas ka mitmed litsentsid ning nendega seotud mängud. Teadaolevalt korjati Telltale’i sulgudes mitmed mängud turult ning nende hankimine muutus keeruliseks, kui mitte võimatuks. Sellest tulenevalt on firmal kavas turule tagasi tuua näiteks The Wolf Among Us ja (finantsiliselt laastava) Batmani seeriad. Samuti kuuluvad neile Puzzle Agenti õigused, mis on üks vähestest Telltale’i mängudest, mis ei põhine kellegi teise loomingul.

Lisaks peab LCG Entertainment plaani ise tulevikus mänge luua, olgu nendeks siis kas varasemate seeriate uued osad või täiesti originaalsed teosed. Uue Telltale’i pealikud Jamie Ottilie ja Brian Waddle sõnasid, et paljudele endistele töötajatele pakutakse vabakutselise ametit, millest võib pikemas perspektiivis välja kujuneda täisajaga töökoht.

Siiski ei tasu rõõmust liiga kõrgele lakke hüpata. Praegusel hetkel on teadmata paljude Telltale’i endiste seeriate (Tales from the Borderlands, Game of Thrones, Guardians of the Galaxy ning eriti Minecraft: Story Mode) saatused, samuti jääb nende taktikepi juhtimisel tegemata „Stranger Thingsi“ seriaalil põhinev mäng, kuna litsents läks tagasi Netflixi kätte.

Tagatipuks peab uus stuudio suu puhtaks pühkima Telltale’i kuulsaimast mängust. Nimelt kuuluvad The Walking Deadi õigused Skybound Gamesile, kes aitas poolelijäänud neljanda hooaja siiski lõpule viia.

Allikas: Polygon