fbpx

Räägime juunikuu numbritest

66 000 000 – vähemalt nii mitu 3DS pihukonsooli on müünud Nintendo

Hoolimata Nintendo Switchi tulekust on 3DS endiselt igati arvestatav konsool. Mänge toodetakse aina juurde ning pihukonsool tunneb ennast kindlal pinnal… mitte nagu mõni teine.

4 000 000 – vähemalt nii palju koopiaid on müünud PlayerUnknown’s Battlegrounds kolme kuuga

Värskelt omale uut sisu saanud ja peagi Xbox One konsoolile liikuv teos jätkab laineharjal sõitmist. Mäng on tekitanud isegi Level1 ning Puhata ja Mängida Instagrami lehtedel kerge võistlusmomendi.

500 000 – vähemalt nii palju koopiaid on müünud Injustice 2 digitaalsel kujul juuni alguseks

Kiidusõnu saanud Injustice 2 saavutas selle numbri kahe nädalaga, mida on rohkem, kui eelkäija terve esimese müügikuu jooksul kokku suutis krabada – sulaselge edasimineku teinud üllitis on ilmselt hetke üks populaarseim kaklusmäng. Korra juba MängudeÖÖ võistluste nimekirjas olnud (seda küll vanema versiooniga) teeb ehk järgmistel võistlustelka tagasituleku?

3 400 000 – vähemalt nii palju koopiaid on müünud Horizon Zero Dawn

Antud numbrist on 915 000 koopiat digitaalsel kujul turustatud, mis räägib taaskord tolle võimaluse populaarsuse kasvust. Õnneks ei ole Sony eksklusiiv veel unustuse hõlma vajunud ning tänavusel Sony E3 pressikonverentsil kuulutati lõpuks välja ka külmale maale viiv lisapakk.

3 000 000 – vähemalt nii palju inimesi on proovinud Crossoutis autodega sõdida

30. mail ilmunud teos on sellise numbri saanud kokku vähem kui ühe kuu jooksul. Lühidalt on tegu postapokalüptilise tulistamismänguga… ainult et autodega. Mängu leiab suurematelt mängumasinatelt nagu PC, Xbox One ja PS4 ning on allalaetav täiesti tasuta! Muidugi ei puudu sealt ka mängusisesed maksed, sest kuidagi peab ju raha teenima.

4 000 000 – vähemalt nii palju dollareid on pidanud Rusti arendajad Steamis raha tagasi maksma

Steami tagasimakse süsteem on mängijatele hea – osta mäng, proovi pisut ja kui ei meeldi, saab raha tagasi küsida. Nii ongi antud teose puhul seda võimalust kasutanud ligikaudu 300 000 inimest. 6% kogu müügist ei olegi tegelikult nii halb, võttes arvesse, et kokku on müüdud nelja aastaga 5,5 miljonit koopiat. Mäng ei olnud lihtsalt kõikidele mõeldud, ent proovida ju võib.

15 – täpselt nii mitmel nädalal on Nintendo Switch Jaapanis PS4-le mütsi pähe tõmmanud

Nintendo Switch on olnud edukas algusest saati, kuid esimeste nädalate müüginumbrid ei olnud lihtne silmapete ning edasiminek on olnud võimsam, kui lihtinimene suutis ennustada. Seni kokku 2 740 000 ühikut müünud konsool ennast ilmselt veel nii kindlalt ei tunne kui näiteks ülalmainitud 3DS, kuid ilmselgelt edulugu jätkub. Säh teile, pessimistid!

17 000 000 – täpselt selline võiks olla Xbox One X konsooli läbimüük aastaks 2021

Kas see puhas analüütikute teooria, mis on esitatud 4K telerite müügi teoreetilise tõusu põhjal, kõlab tõsiseltvõetavana? Ilmselt mitte. Esimene küsimus on kohe, et kas selleks ajaks mitte uuema põlvkonna konsooli ei peaks juba tulema? 14 aastat on pikk aeg turul olemiseks, hoolimata, et see on maailma kõige võimsam konsool (hetkel). Nii kaua ei olnud turul näiteks PlayStation 2 ega ka PlayStation 3 ning mis saab juba pea 4 aastat turul olnud Xbox One tava- ja S-versioonist, mis ei kuulu sinna maailma võimsama konsooli kategooriasse? Küsimusi tekib rohkem, kui keegi vastata jõuab.
Võrdluseks võib kõrvale tuua fakti, et PlayStation 4 on müünud seni umbes 60 miljonit konsooli (millest 12 miljonit on PS4 Pro versioonid). Kas see võib olla põhjus analüütikute tagasihoidlikus numbris?

25 000 – vähemalt nii mitu sohitegijat on saanud mängukeelu PlayerUnknown’s Battlegroundsist

0,6% kogu mängijate arvust (kellest umbes 2,8 miljonit on hetkel aktiivsed) ei ole just suur number, kuid üks sohitegija sajast võib rikkuda paljude mängukogemuse. Töö paranemise suunal käib pidevalt ning siinkohal on hea lõpetada vanasõnaga „Igal oinal on oma mihklipäev!“

Allikad: GlixelPC GamerKotakuPlaystationlifestylePC GamerPCGamesNMyNintendoNewsMyNintendoNewsVG247Playstatiollifestyle