fbpx

Järjekordne Yakuza on saabunud Steami! Seekord on virtuaalsetele poelettidele jõudnud Kiwami alapealkirjaga uusversioon esimesest mängust. Kuna olen üllitist juba varem detailselt lahanud, siis räägin siinkohal ainult PC väljalaskest.

Kuigi oma arvustuses olin ma teose suhtes väga positiivne, on ta tagasivaates siiski üks nõrgemaid peatükke seerias. Olin aga meeldivalt üllatunud, kui avastasin, et arvutiversioon pole kõigest adekvaatne, vaid arvatavasti ka parim moodus mängu kogeda.

Yakuza 0 PC-versioonis oli päris mitu murekohta, kuid see oli paljutõotav. Tore on näha, et stuudio on õppinud oma vigadest, sest Kiwamil puuduvad probleemid, mis eelmises arvutil ilmunud peatükis nii suurt peavalu tekitasid. Mäng näeb hea välja, heli töötab oivaliselt ning kõik jookseb sujuvalt. Erinevalt oma eelloost, ei ole paljud tegevused enam seotud kaadrisagedusega, mis aitab vältida veidraid tehnilisi viperusi.

Arendajad on teinud mängu salvestamisse ka paar muudatust. Just nagu Kiwami PS4-versioonis ja erinevalt 0-st, saab mängija nüüd panna virtuaalse järjehoidja maha ükskõik kuhu soovib. Peale selle on kuulatud fännide tagasisidet ning lisatud teosesse automaatsed salvestused. See tuleb eriti kasuks, kui pole piisavalt aega peatükki lõpuni teha või kui mäng peaks kokku jooksma. Igati teretulnud uuendused!

Mis minu kui fänni, kes teost teist korda alustab, tõsiselt üle võitis oli aga see, mis teeb PC-mängud niivõrd imeliseks – modifikatsioonid. Juba esimese paari tunni jooksul laeti üles erinevad graafikat parendavad lisad ja Lääne versioonides kaotatud litsentseeritud muusikat restaureerivad failid. Kiwami sissejuhatav video on alati olnud minu vähim lemmik seerias, aga nüüd, kui tal mängib taustal Jaapani-versiooni cover seeria tunnusmeloodiast „Receive You“ on ta mu nimistus märkimisväärselt tõusnud.

Muusikaga on seotud ka minu lemmiklisa, mille mängule leidsin – klassikalise muusika mod. Uusversiooni heliriba oli kihvt, kuid originaali on raske üle trumbata. Sellest lähtudes on loodudki see modifikatsioon, kuna asendab Kiwami muusika originaalse PS2-versiooni omaga. Tulemuseks on ideaalne segu uuest ja vanast, andes mängule originaali õhkkonna ja tonaalsuse, kuid siiski olles uusversiooni raju mängitavusega.

Kui olete seeriaga mingil määral tuttavad ning tahate kas 0-le järge või lihtsalt taas läbi elada klassikalist PS2-versiooni uues kuues, siis Kiwami peaks olema kindel ost. Isegi, kui teos on juba PS4 peal läbitud, peaks arvutiversiooni odavam hind, modifikatsioonid ning lahtilukustatud kaadrisagedus olema piisavalt motiveeriv, et Kiryu debüütseiklust uuesti kogeda. Ei soovitaks Kiwamit aga kellegi esimeseks Yakuza mänguks, kuna teos võib osutuda liiga raskeks ning lugu kohati arusaamatuks.

Hea töö, Ryu ga Gotoku stuudio! Te olete õppinud oma vigadest ja loonud suurte tehniliste viperuste vaba PC-versiooni, mis toetab vingeid modifikatsioone! Mängijad on väga rahul ning Steami kasutajate hinnang peegeldab seda. Kui nüüd saaks arvutil proovida Dragon mängumootoril jooksvat Yakuza 6-t ja Kiwami 2-te, oleks ma valmis seeriat veelgi rohkem toetama!

Steamis rahakott tühi? Appi tõttab PUNKTID.EE