fbpx

Möödunud nädalal kajastasime uudist, et Legend of Legendsi loonud Riot Games on sattunud vastasseisu oma töötajatega. Stuudio üritas blokeerida soolise diskrimineerimise süüdistusi ning selle tõttu plaanisid töötajad korraldada streigi. Nüüd võime raporteerida, et see plaan läks käiku.

Rohkem kui 150 töötajat kogunesid suurfirma peahoone parklasse ning seisid erinevate plakatitega ja pidasid tulihingelisi kõnesid. Nõuti, et Riot peaks oma lubadusi ja parandaks enda käitumist ning suhtumist seksismi osas. Lisaks nõuti, et lepingust kaotataks osa, mis keelab tööandjaid halva käitumise eest kohtusse kaevata. Kuigi stuudio lubas sellest lahti saada uute töötajate palkamisel, peavad kõik teised seda kannatama kuni „antud olukord laheneb.“

Riot Gamesi juhid olid õnneks toetavad, öeldes, et nad respekteerivad streikijaid. Tänu sellele möödus protest rahulikult. Mitmed firma töötajad said oma mured jagatud ning üldine emotsioon oli positiivne. Üks streigi eestvedajaid pani päeva lõpus meeleavaldusele punkti, nõudes, et Riot muudaks lepingut 16. maiks või muidu on töötajad sunnitud uusi plaane käiku laskma. Mis neil kavas on, ei ole veel teada, kuid vihjatakse, et tuleb midagi suurt.

Olgu inimeste arvamus stuudiost mis ta on, aga antud üritus oli väga oluline videomängutööstuse jaoks. Paljud streikijad loodavad, et nende meeleavaldus inspireerib ka teisi arendajaid, kes on pidanud väärkohtlemist tolereerima. Ma loodan sama, sest vaadates kui palju uudiseid on viimasel ajal julmadest ületundidest välja tulnud, siis võin julgelt öelda, et arendajad väärivad enamat.

Räägime ju ikka inimestest, kes loovad maailma parimasse meelelahutusmeediumisse kuuluvaid teoseid!

Allikas: Kotaku