fbpx

Pisut rohkem kui kaks aastat tagasi avaldas Rockstar Games esimese Red Dead Redemption 2 treileri, mis pani veerema kivi, mille ülesandeks meieni toimetada käimasoleva sajandi üks suurimatest videomängudest. Tänase tähtsa päeva tähistamiseks panime kokku infolehe, milles toome teieni kõik vähegi vajaliku, mida enne start-nupu vajutamist teadma peaksite.

  • Nagu Rockstari mängudele kombeks, lükati ka Red Dead Redemption 2 ilmumist mitu korda edasi. Esmalt pidi kõnealune teos ilmuma 2017. aastanumbri sees, seejärel maanduti tänasel kuupäeval. Edasilükkamised ei pruukinud olla meeltmööda mänguritele, küll sobis see aga näiteks Ubisoftile.
  • Rockstari kauboisimulaator on saanud tervelt viis erinevat treilerit. Esimesed kolm (2, 3) neist on keskendunud narratiivielementide tutvustamisele, kaks viimast aga tutvustanud mängupilti ning pööraseid detaile, mille poolest stuudio tuntud on. Vähemalt ei pea enam kuvatõmmiseid analüüsima.
  • PlayStation 4 ja Xbox One’i konsoolidel ilmuv teos on ääretult mahukas – mängu pole suudetud ühe blu-ray plaadi peale ära mahutada.
  • PC peale pole mängu ametlikult välja kuulutatud, ent käivad sahinad, et varem või hiljem jõuab see ka eelnimetatud platvormile. Dan Bulli tuju teeks see kindlasti heaks.
  • Teose mitmikmänguosis jõuab kohale tunduvalt hiljem, novembrikuus ning isegi siis on tegemist alles teenuse „beetaversiooniga“. Internetis ringlevad jutud, et ka Red Dead Redemption 2 võib liituda battle royale hullusega nagu mitmed teised suured mängud enne seda.
  • Red Dead Redemption 2 ei jõua meieni ilma ohverdusteta. Dan Houser ja ülejäänud stsenaristid tegid korduvalt 100-tunniseid töönädalaid ning kuigi Rockstari sõnul pole ületunnid kohustuslikud, jagub jutte ka töötajatelt, kes pühendasid enda ajast tööle rohkem, kui peaks.
  • Hobuste detailsed munandid tõmbuvad külmas kliimas kokku. See on fakt.

Head mängimist!