fbpx

… pigem vaeslapse rollis. Kuid võrreldes eelmise aastaga oli muudatusi tunda ning seda kohtades, mis tõesti vajasid parandamist. Töötavad asjad, nagu üks saatejuhtidest, olid alles jäetud. Teise olemasolu ei suuda ma ikka enda jaoks kuidagi ära põhjendada. Järgmisel aastal sooviks näha vaid üht naissoost saatejuhti, või siis tooge ka Keanu lavale! Kasvõi korraks! Palun tooge Keanu lavale…

„Emme, ma tahan suureks saades pahalaseks hakata!“

PC Gaming Show avas end kohe suure pauguga, mil teatati, et töös on 2004. aastal ilmunud mängu Evil Genius järg! Tegemist on omamoodi kultusmänguga, mis lõi tee koguni uue žanrini, kus sai strateegiamängu formaadis kehastada erinevaid pahalasi, keda ühendas üks suur soov – valitseda maailma! Järjeosa kannab nime Evil Genius 2: World Domination ning jõuab meieni millalgi 2020. aastal.

Kui lavale astub pikk kõhetu halli peaga tüüp, kelle veidi kohmetut kehakeelt rõhutavad nahast kindad, siis tead, et asi lõhnab vampiiride järgi. Viimasel mänguarendajate konverentsil GDC kinnitati paljude salajane unistus avalikustades, et järgneval aastal on oodata mängu Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2. PC Gaming Showl astus lavale ka esimese osa stsenarist, kes vastutab tulevase mängu loo eest. Tundub, et ta teab täpselt, mida tähendab olla üks vampiir.

Who you gonna call?

Mis oleks üks kodukootud mängusõu, kui sellest ei puuduks hunnikus indie-mänge, mis jätavad 98% lugejatest-vaatajatest-mängijatest täiesti külmaks. Siin oli neid ohtralt. Silma paistis aga üks huvitava lähenemisega mitmikmäng Midnight Ghost Hunt. Enam ei pea tondipüüdjatele helistama, kuna saab nendeks ise kehastuda! Loomulikult on kuhugi peidetud ka kummitus ise, kas siis toolijala, riidekapi või keskaegse rüütli turvise sisse. Kujutan juba ette neid seltskondlikke mänguõhtuid, soovitatavalt pimedas toas ja kõrvaklapid peas.

Her Story saab järje!

2015. aasta üks suurimaid üllatajaid oli Her Story. See lihtsa pealispinna all peituv sügav lugu ning täiesti uudne lähenemine videomängudele vallutas paljude südameid. Sam Barlow, kes oli ka Her Story taga, uus mäng Telling Lies näib olevat just see järg, mida vajame. Tõsi, mäng kuulutati välja küll juba mõnda aega tagasi, kuid nüüd anti meile läbi värske treileri rohkem aimu, mida oodata võib. Lisaks paremale produktsioonile on kaasatud ka tunduvalt suuremad staarid: Logan Marshall-Green, Alexandra Shipp, Kerry Bishé ja Angela Sarafyan. Mängu on oodata 2019. aastal.

Shenmue III lükati jälle edasi? Ei või olla…

Tundub, et see oleks olnud alles eile, kui 2015. aasta E3 raames kuulutati välja Shenmue III. Täpsemini hõigati laval välja Kickstarteri kampaania. Nüüd, neli aastat hiljem, oleme jõudnud punkti, kus mängu reaalne ilmumine on lähemal kui kunagi varem (sisesta siia kohustuslik videomängude edasilükkamise nali). Ning nagu varasemalt ennustatud, pole ükski kuupäev kivist, sest nüüd jõuab mäng meieni 2019. aasta 19. novembril, seda PlayStation 4 ja arvutil Epic Games Store’i eksklusiivina.

Haisimulaator Maneater tuli esitlusele ka möödunud aasta sama show raames, kuid siis jättis see täiesti külmaks. Värske treiler aga proovis võtta uue suuna ning tundub, et sellega saadi hakkama. Tõsimeelne simulatsioon on asendunud huumoriga üle valatud teosega, mille heaks näiteks on lemmiksaatejuhi riietumine haikalakostüümi. Olgu, tegelikult oli see veidi nõme ka. Üks asi on aga selge – kui mängu kirjeldatakse lausega: „See on nagu GTA, kui sa oleksid haikala,“ on minu rahakotirauad lahti.

Kui nüüd kõik ebavajalik kõrvale jätta, oleks PC Gaming Show 2019 olnud mõnus ja informatiivne 20 minutit meelelahutust! Kahjuks oli see hajutatud pea kaks tundi kestnud videoks…