fbpx

Uus Yakuza mäng saab olema…. JRPG?

Pärast pikka vaikust ja palju õrritamist sai uusim peatükk Yakuza seerias lõpuks treileri, pealkirja ja ilmumiskuupäeva. Kõige üllatavam on fakt, et teos saab olema…. Jaapani rollimäng?

Ryu ga Gotoku 7: Whereabouts of Light and Darkness tuleb Jaapanis välja 16. jaanuaril ning jõuab läände sutsu hiljem pealkirjaga Yakuza: Like a Dragon. Alapealkiri on tegelikult Jaapani keeles „Ryu ga Gotoku“, nii et justkui saab täisring tehtud.

Tuleb välja, et aprillis välja lastud video polnudki nali nagu paljud arvasid. RgG stuudio on otsustanud proovida käigupõhist võitlussüsteemi tavapärase kaklemise asemel. See pole aga ainus muudatus. Nagu varemgi teadsime, on Yakuza 7 uue peategelase Ichiban Kasuga debüütteos. Samuti ei leia teos aset ammu tuttavas Kamurochos, aga hoopis Yokohamas, mille kaart on seeria senisest kesksest asukohast ligi kolm korda suurem.

Lool on palju paralleele eelmise peategelase Kazuma Kiryu esimese peatükiga, kuigi tonaalselt tundub ta olevat natukene lustakam. Just nagu Dojima Draakon, läheb ka Ichiban vangi, et enda yakuza perekonda kaitsta. Ta veedab seal 18 aastat (natuke rohkem, kui Kiryu tühine 10) ning ootab suure elevusega perega taasühinemist. Seda aga ei toimu ning Ichiban avastab, et pea kõik on muutunud sel ajal, kui ta vangis oli. Lugu räägibki, kuidas Kasuga peab põhjast tagasi tippu tõusma.

Isiklikult ei suuda ma adekvaatselt kirjeldadagi, kui elevil ma olen! Tegemist on uue tegelase, narratiivi, tonaalsuse, linnaosa (mida ma isegi külastasin Jaapani reisil, lisaks päris elu Kabukichole ja Sotenborile) ja mängitavusega! Kuigi ma kardan, et teos ei tule läänes ja Jaapanis just samaaegselt välja, tundub, et SEGA on üritanud Euroopa ja Ameerika fännide ooteaega tunduvalt vähendada.

Ichiban Kasuga seiklus ja uue Draakoni legend saab alguse juba tuleval aastal!

Allikas: Gematsu