fbpx

Mida ootab Level1 selleaastaselt E3-lt?

Igal aastal on mängurite ootused elektroonilise meelelahutuse messile E3 väga suured. Kas seekord kuulutatakse välja mõni kauaoodatud järg või tuuakse meieni midagi täiesti uut ja huvitavat? Kindel on see, et juba 1995. aastal alguse saanud E3 toimub sellel aastal juba 16. -18. juunil ning igaüks meist ootab sellega seoses midagi. Nii otsustasime Level1 seltskonnaga panna kirja oma peamised ootused ja lootused.

Andri Allas:

Ootan rohkem uusi mänge, ära on juba väsitanud need olemasolevate seeriate järjekordsed lisad, vanade mängude uusversioonid ja kulunud mängumehhaanika taaskasutamised. Tahan näha täiesti uusi maailmu, tegelasi; innovatsiooni mängutööstuses. Loodetavasti aitab sellele kaasa asjaolu, et juba käesoleval E3 saab olema mitmeid firmasid, kes esitlevad oma virtuaalreaalsuse tehnoloogiaid, loodetavasti näidatakse läbi selle ka seninägematuid videomänge. Aga kui nüüd kirjutada täiesti utoopilistest ootustest: The Last Guardian

1566273-952634_20100915_002
The Last Guardian. See pilt hakkab olema ühispostituste juures ka järgmised 6 aastat.

Henryk Johan Novod:

Olen väga videomängudekeskne inimene ja seega tahan tänavuselt E3-lt üht ja ainult üht: videomänge ja ainult videomänge! Pressikonverentsid võite endale hoida, olgugi, et ma vaatan neid niikuinii.
Vahetult enne põhisündmust on minu erilise tähelepanu all järgnevad mängud: Bethesda – Doom 4, Fallout 4 ja võib-olla ka Dishonored 2, EA – Mass Effect 4 ja Mirror’s Edge Catalyst, Sony – Uncharted 4, Everybody’s Gone to the Rapture ja What Remains of Edith Finch, Square Enix – Rise of the Tomb Raider, Life Is Strange ja Deus Ex: Mankind Divided, Warner Bros. Interactive Entertainment – Mad Max ja Batman: Arkham Knight, Rockstari Red Dead Redemptioni spekuleeritud uustöötlus, arvutiversioon või järg oleks lihtsalt suurepärane teadaanne.
Hello Gamesi No Man’s Sky, Konami Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, Overkilli The Walking Dead, Ninja Theory Hellblade, Telltale’i uued ja vanad projektid, Ubisofti The Division, Frictional Gamesi Soma, Fullbrighti Tacoma, 505 Gamesi Adrift, Creative Assembly spekuleeritud Alien: Isolation 2 ja kõige viimasena väärib mainimist ka Dontnodi Vampyr, millest hetkel on üldse väga vähe teada.
Kuna tegu on ikkagi ka elektroonikamessiga, siis lisaks mängudele on minu jaoks samuti väga olulised virtuaalreaalsuse prillid nagu Oculus Rift ja Project Morpheus. See on juba ütlematagi selge.

maxresdefault
Miks oodata uut Tomb Raiderit? Lara seikleb seekord tõesti hauakambrites!

Sten Kohlmann:

Ma ju tegelikult võiksin siia kirja panna pikad loetelud mängudest, mida ma ootan ja mis võiksid nö. oma nägu antud üritusel näidata, aga ei tee seda. Panustan sellele, et keegi üllatab ja toob lauale midagi uut ja ägedat!

Ra Ragnar Novod:

Miskipärast on uus Doom ainuke järg, uusversioon või uus nägemus see, mida tõeliselt ootan. id Software ja Doomi seeria kuuluvad mänguajalukku. Sisimas loodan, et Doom 4 haarab samuti endale ühe tähtsa koha mängude suhteliselt lühikeses ajaloos ning muutub samuti üheks tähtsaks verstapostiks. John Romero ja John Carmack ei tööta küll enam id Software’i heaks, aga stuudiosse on siiski jäänud mitmeid nimesid, kes on seal olnud aegade algusest saadik. id mängude praegune levitaja Bethesda (ja mõlema omanik ZeniMax Media) on end juba ammu tõestanud kui suurepärane koostööpartner, mistõttu usun, et Doom suudab nende hõlma all särada küll.
Doom’s About to Make You His Bitch.

maxresdefault (1)
Doom 4 – nagu näeks vana tuttavat.

Reivo Kuuba:

Me teame, et kohe-kohe algab elektroonikamess E3, kuid me ei tea siiski väga täpselt, mis seal toimuma hakkab. Kuulujuttude kohaselt tuuakse E3-l lagedale päris palju erinevaid mänge, aga tegelikkus selgub alles üritusel! Loodan siiralt, et kuulujutud vastavad tõele ja me näeme uut Mafia seeria järge: Mafia 3. Näib, et juba aegade algusest alates on liikunud kõlakaid ka Half-Life 3 kohta, kas see tuleb või mitte? Eks me näe.

Kõikidele kihutamismängude huvilistele – uus Need for Speed.

Kindel on aga tõsiasi, et elektroonikamessil ei esitleta ainult mänge, vaid ka muid virtuaalreaaluse vidinaid ja kindlasti prille, ehk siis mina sooviksin näha Project Morpheusi ja Oculus Rifti kohta uut ja huvitavat infot, mis sest, et alles toimus Oculus Rifti konverents. Kõigele lisaks soovin muidugi näha, milline näeb välja Fallout 4. Ärme unusta ka seda, et ainult kuulujuttude põhjal me kõike otsustada ei saa, kindlasti tuleb meie ette ka selliseid mänge, millest me midagi kuulnud pole ja võime saada pikselöögi taolise rabanduse. Ainult ennustada ja tohutult loota pole mõtet, kuna võime paljudes asjades ka pettuda.

Mafia-3-1
Ametlikku infot leiab Mafia 3 kohta vähe, aga seda suurem oleks ka üllatus E3 ajal.

Silver Vapper:

Ma loodan, et selle aasta E3-l ei kuulutata välja ühtki uut videomängu seeriat, konsooli ega riistvara jubinat, vaid räägitakse ainult Skylanderitest, Amiobodest, Legodest ja kõikidest teistest toredatest mänguasjadest, mis on videomängudega seotud…[sarkasm]

Tegelikult kõige enam ootan ma E3-lt midagi uut, huvitavat ja originaalset, mis pole varem uudiskõlksudena meediasse, redditisse või NeoGafi lekkinud ning sellega seonduvalt uudisväärtus ära rikutud. Selliseid üksarvikuid jääb kahjuks aastast aastasse aina vähemaks, kuid vahetevahel tuleb neid siiski ette. Väljakuulutatud mängudest tahaksin ma näha midagi uut Hellblade’i kohta. See on Heavenly Sword’i, Ensalved’i ja DMC uusversiooni teinud stuudio Ninja Theory uus märulimäng. Kuna kõik eelmised on olnud head, siis miks ei võiks ka see olla!

Ennustusena pakun, et kuulutatakse välja uus osa Red Dead seeriast ning et Bethesdal on lisaks Fallout 4’le veel midagi varuks. Äkki on see Dishonored 2, äkki midagi täiesti uut?

Utoopiline ennustus on, et Blizzard murrab oma igaivanu traditsioone, tuleb E3-le ja kuulutab välja Warcraft 4, mis ilmub samal ajal kui film. Ja internet läheb katki.

2877843-fallout4_trailer_end_1433355589
Dogmeat ja tema kaaslane tulevad taas.

Kristjan Kalm:

E3… sündmus, mida me, mängurid, ootame igal aastal nagu väike laps jõule. Jõulukuuse all on kingid pakitud ning iial ei või ette teada, mis võib olla kinkepakendi all peidus. Pakide avamine on täis põnevust, ärevust ning elevust. Ootan E3-st sama efekti. Loodan, et mingi firma on hoidnud ennast tagasi ja pole avaldanud oma uut ning maailma täiesti pea peale pööravat mängu ning on plaaninud seda avaldada just 2015 aasta E3 jooksul.

Leho Lahtvee:

Et olen põhivoolu mängundusest üleküllastunud, osutus mõnevõrra keerukaks endast välja tirida vastus küsimusele „mida E3-lt ootad?“. Suures plaanis soovin näha väljakuulutusi mängudele, mis on uuenduslikud, üllatavad, värsked, leidlikud NING arvutile!

Olgugi, et järjed on mu ära tüüdanud, on kaks erandit. Esimene on Death to Spies 3. Ei soovi ma kaeda uusi pilte ja videosi – DtS3 demo ja hiilimissarja eelnevad suurepärased osad on end juba tõestanud – vaid uudist, et Haggard Games leiab kulissidetagustes kohtumistes omale lõpuks rahapaja, et arendusele täisvunk panna.

noonelivesforever
Mis juhtuks kui No One Lives Forever 3 omandaks Shadow of Mordori Nemesis süsteemi?

Ning teine… oi, see on pigem õhuke lootus kui reaalne ootus – NOLF3 (No One Lives Forever 3) kuulutamine! Probleem aga on, et viimati, kui teemat uurisin, ei teadnud endiselt keegi, kelle käes No One Lives Foreveri õigusedki üldse on. Ka tänane Monolith (Middle-earth: Shadow of Mordor) pole enam see, kes lõi esimesed osad ja võibolla(!) poleks enam ka pädevaim stuudio. Äkki Wolfenstein: The New Order tegija, uustulnukana suurelt üllatanud MachineGames?

Või teate mis – minu poolest pangu Valve ka oma Half-Life 3 ootele! Valve tiimis on head stsenaristid (kiikan teie poole, Portal 2 kirjutajad Wolpaw ja Faliszek) ja ka tehniline tase kõrge, nii et nemad on üks väheseid, keda usaldaksin kohe NOLFi kallale. Ja selline uudis oleks paugult E3 TOP3 sees.